Hello India!

Acolo unde se intalnesc majoritatea tarilor asiatice si totul capata multa culoare, varitate, exotism si spirit de unicitate - acolo este India...

India... o tara mistica, invaluita in aroma mirodeniilor, un taram colorat si zgomotos, unde vei gasi cate ceva din toate culturile lumii, cu ritualuri si traditii, cu aproape toate limbile si dialectele existente, o tara diversa si pitoreasca, despre care se spune ca este un subcontinent, adica mai mult decat doar o tara... Intr-o tara atat de complexa si de o mare diversitate, nu te surprinde atunci cand descoperi aici oameni si locuri care reflecta bogatiile trecutului glorios, cultura si traditiile exotice, pastrate intacte dupa cinci mii de ani de istorie, dar si natura salbatica, monumente arhitecturale impresionante, metropole vibrante, bucatarie provocatoare si misticism in cele mai pure forme...

India este tara-mama a condimentelor si inca de acum 5000 de ani exista o retea comerciala intre aceasta si alte tari asiatice.

India surprinde, de fiecare data, prin calitatea produselor comercializate, diversitate si calitate.

Inca din antichitate, pulberea de frunze uscate de Henna este folosita de femeile indiene pentru decorarea mâinilor şi picioarelor, de asemenea si a parului. O utilizare regulată a pulberii de Henna oferă tărie naturală şi strălucire părului.

Varietatea mancarurilor indiene este de neegalat in bucatariile lumii: de la varietatea vegetariana din Sud, curri-uri bogate si suculenta carne tandoori in Nord, pana la deliciile dulci din Est si mancarurile cu fructe de mare din Goa, combinate cu o puternica influenta europeana, aceasta bucatarie inmagazineaza extraordinara diversitate geografica si culturala a intregii Indii.

Condimente ca: chilli, sofran de india, chimen, schinduf si coriandru reprezinta inima bucatariei Indiene. Multe dintre cele mai faimoase mancaruri, cum ar fi Tikka, Korma, Rogan Josh si Vindaloo, sunt facute cu un amestec de condimente, masala, unicitatea fiecarui mix fiind data de traditie cat si de regiunea din care provin; de obicei, bucatariile au propriul lor mix de condimente / arome, si moduri unice de gatit, lucru care face putin probabil sa gasiti retete identice, chiar daca vorbim de mancaruri cu acelasi nume.

Ceai negru indian PF1

​Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul negru este creat prin oxidarea completa a frunzelor inainte de a fi uscate. Cand procesul de oxidare este complet, frunzele se incalzesc si sunt sortate in functie de calitate.

20 lei

Fructe de cardamom verde

​Considerat ca fiind „ regina condimentelor ” in India pentru parfumul sau intens si unic, cardamomul imbunatateste aroma oricarui fel de mancare in care se adauga.

9.5 lei

Mix de fructe exotice uscate

​Mixul de fructe exotice nu se rezuma doar la o gustare mereu binevenita, ci inseamna sanatate si frumusete. Altfel spus, un cocktail de vitamine si antioxidanti, in forma naturala, pentru o alimentatie echilibrata.

7 lei

Pudra din radacina de ghimbir

​Energizant, stimulant digestiv, remediu impotriva racelii si al gretii, fortifiant al imunitatii, ghimbirul este pur si simplu o minune pentru sanatate.

6 lei

Ulei de mustar KTC

​Semintele de mustar sunt foarte bogate in grasimi - peste 30% din greutatea acestuia este reprezentat de ulei.

9 lei

Vopsea de par Henna Black Rose Kali Mehandi

​Vopseaua de par Black Rose Kali Mehandi este o pulbere de colorare a părului pe bază de Henna pentru colorarea părului în negru.Are un conținut foarte mic de substanțe chimice, care este mai mic de 3% după diluare.

5 lei

Vopsea de par Henna Naajo

​Inca din antichitate, pulberea de frunze uscate de Henna este folosita de femei pentru decorarea mâinilor şi picioarelor, precum si la vopsirea parului. O utilizare regulată a pulberii de Henna oferă intarirea naturală şi strălucirea părului.

9 lei